Podoposturale Therapie

Wat is Podoposturale therapie?

Podoposturale therapie is een houdingscorrigerende therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van inlegzolen.

De therapie berust op het gegeven dat elke standsafwijking van de voeten een standsafwijking hoger in het lichaam tot gevolg heeft. Omgekeerd heeft elke houdingsafwijking een verandering van de voetstand tot gevolg. Deze stands en houdingsveranderingen kunnen verscheidene klachten tot gevolg hebben, zoals chronische knie, heup, lage rug en nek klachten.

Podoposturale Therapie

Voor deze therapie wordt er een aanvullend onderzoek van nek, wervelkolom, bekken, benen en asymmetrie van het lichaam nauwkeurig bekeken. Door middel van dit onderzoek kan worden vastgesteld of er onregelmatigheid bestaat in de manier van lopen of staan. Een lichaam kan optimaal functioneren wanneer de voeten, knieƫn, heupen, wervelkolom, nek en hoofd in harmonisch evenwicht zijn.

Onderzoek en Behandeling

Podologie; het onderzoek bestaat uit een inleidend gesprek met betrekking tot de voorgeschiedenis van de klachten. Verder vindt er een onderzoek van de voeten plaats met een analyse staand en lopend. De voeten worden beoordeeld door middel van electronische voetdrukregistratie en een podogram (inkt afdruk).

Via de Derks rekenmethode kunnen wij zeer nauwkeurig een analyse maken van een eventuele verkeerde stand of belasting van de voeten.

Effect van de therapiezolen

In de podologiepraktijk werken we met meer dan dertig verschillende elementen (therapiezolen) die specifiek inwerken op individueel belemmerende factoren. Ze zijn uitgevoerd in uiteenlopende materialen, hardheden en slijptechnieken en doorgaans slechts enkele millimeters dik. Met behulp van de rekenmethode Derks kan exact worden bepaald wat in uw situatie nodig is. Na acht a tien weken vindt er een controle plaats en wordt het effect van de therapiezool duidelijk. Afhankelijk van de bevindingen vinden daarop volgend controles elk (half) jaar plaats.

Register podoloog

Contactgegevens

U kunt ons zowel telefonisch als per email bereiken via Tel.: 0227-544377 of email: [email protected]